24.3.08

Filigraanikoruja




Filigraanitekniikka ei kaikesta päättäen ole nyt muotia, ainakaan askartelussa. Koruissa sitä jonkin verran näkee. Harmi, sillä välineet ovat jotakuinkin ilmaisia, samoin materiaali.
Edit. Maijun lähettämä Marjahelenan filigraanikorttien linkki: http://s5.photobucket.com/albums/y167/Marjahelena/Filikat/

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näistähän tuli ihan kivoja. Oikean ihmisen kotiin pääsivät nuo filigraanitarvikkeeni :)

KirsiMy kirjoitti...

Niin, Maiju. Ja halvalla sain kaiken lisäksi.
Filigraanityöskentely on minun mieleeni, kun siin voi käyttää kierrätysmateriaalia. Tuo isompi vnkyrä on tehty taittoluonnoksista, joita tulostin loppuvuodesta, kun tein eräälle yhdistykselle joulukorttia. Mitähän tyn tilannut sihteeri sanoo, jos annan taiton filigraanilastuina näin jälkikäteen. Minusta värit olivat kivoja ja jämäkkä paperi oli helppoa työstää.
Tosin kun yritin kyllästää isompaa vänkyrää erikeeperillä, kävi ohraisesti: olisi pitänyt malttaa ja tehdä ohuempia sivelyjä. Työ hieman rupsahti. Oppia ikävä kaikki.

Stello kirjoitti...

Englantilainen DoCrafts esitteli vastaavaa tekniikkaa valmismateriaaleineen viime vuonna, ja loppuvuodesta nain niita aika paljon meidan paikallisessa askartelukaupassakin (heilla on paikallinen DoCrafts-edustus). En tieda miten nuo askartelutrendit yleensa kulkevat, esim. Suomea ja Irlantia verraten, mutta ehka kys. tekniikka on yleistymassa?

Em. firma julkaisee ainakin paria erilaista askartelulehtea, joissa on mm. ohjeita heidan omien materiaaliensa kayttoon (mutta ohjeita voi tietty soveltaa muihinkin materiaaleihin). Myyvat erilaisia varikkaita 'nauhoja' (tai suikaleita, tai miksi noita nyt kutsuisi..) just tuohon tarkoitukseen. Ihan kivan nakoinen tekniikka, mutta ei mun juttuni. Ts. en usko, etta nauttisin sen tekemisesta, mutta kuvia valmiista toista on kiva katsoa.

(Anteeksi, jos kommentti tuli useampaan otteeseen.. Kommenttisivu toimi tanaan oikukkaasti..)

KirsiMy kirjoitti...

Näkyvät kyllä tulevan aika nopeasti Suomeenkin nykyään, koska ihmiset käyttävät, paitsi kotimaisia verkkokauppoja, myös kohtalaisen paljon jenkkiläisiä, kiinalaisia ja eurooppalaisia nettikauppoja ja YouTuben videoiden kautta työtavat leviävät tehokkaasti.
Se, mitä Maijulta edullisesti ostin, oli pino filigraanikirjoja. Tuo perustyökalu syntyy kätevästi viinipullonkorkista ja parsinneulasta, jonka silmän kärki vain katkaistaan pihdeillä.

Anonyymi kirjoitti...

Itse näihin vähän ihastuin jokunen vuosi sitten. Tämä tekniikka ei oikein innostanut oikein kortintekijöitä "hulluuteen" asti, vaikka jotkut sitä jonkin aikaa tekivät. Tämä ei noussut kuitenkaan hitiksi asti.

Tällä tekniikalla nyt saa ainakin tehtyä aika erikoisia kortteja, kun käyttää vähän mielikuvitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja laitan vielä tähän linkin erään Marjaanan valokuvakansioon, jossa voi käydä ihailemassa Marjaanan ihania filigraanikortteja, joita hän silloin muutama vuosi sitten tekin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja se linkkikin ehkä voisi olla ihan kiva juttu eli tässä:
http://s5.photobucket.com/albums/y167/Marjahelena/Filikat/

KirsiMy kirjoitti...

Itse en ole juuri kortteihin filigraanitekniikkaa vielä kokeillutkaan, Maiju.
Olen lähinnä keskittynyt siihen, miten saan aperista niin kovaa ja säätäkestävää, että sitä voi käyttää koruissa. Kortit tulevat vielä listalle :)
Kiitos linkistä!