31.3.08

Kirjalaukkuja



Helin kirjalaukut ovat hienoja. Itse opettelen tässä laukuntekotekniikkaa.
Ensimmäinen löytöni oli Iso tietokirja. Vuorasin sen tukevalla maastokankaalla ja kantohihnat otin vanhasta Mexxin rerusta.
Ennen Ison tietokirjan työstämistä harjoittelin Nykysuomen käsikirjalla, jossa oli kluuttikannet. Tästä laukusta tuli hulppea.
Huolittelussa on toivomisen varaa, mutta homma on innostavaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia on Helin kirjalaukut ja niin on sinunkin hienoja. Tuollaisen minäkin haluaisin, olisi vähän massasta poikkeava.

KirsiMy kirjoitti...

Siitä vain tekemään ja ideaa kehittelemään, Savisuti.

Anonyymi kirjoitti...

Heipsuli :)
Kivoja nämä kirjalaukut !!
...niin siinä epäsymmetrisessä korussa oleva lasihelmi siinä sivussa on tosi kevyt ja alhaalla olevassa "riipuksessa" on enemmän tavaraa, joten painopiste pysyy alhaalla. Hyvin pysyy paikallaan :)
Noi sun filigraani korut on muuten hienoja !! Onko niitä vaikea tehdä ja mitä materiaalia ne on ?

KirsiMy kirjoitti...

Nekka, kiitos kirjalaukkujen kehuista. Työn jälki ei itselläni ole vielä tarpeeksi siistiä, mutta vähitellen, luulisin...
Pitääpä kokeilla jotain epäsymmetrisiä koruja. Luultavasti minulle tuollaisen korun tasapaino on tosin melkoinen haaste.

Nuo minun filigraanikoruni ovat siis paperia ja vedellä laimennettua erikeeperiä, eivät muuta.
Paperi, josta teen, on aika paksua eikä kiiltävää. Kuvien korut on tehty 120-grammaisen paperin vedoksista, joita tulostin, kun tein eräälle tillajalle joulukortteja ja vedoksia tuli vähän liikaa. Itse tykkäsin väreistä... Myös aikakauslehden kannet saattavat kelvata, elleivät ole liian kiiltäviä.
Haaste on lähinnä korujen kyllästäminen. Siinä vaiheessa moni luomus menee kyllä hukkaan.
Koruja ei ole vaikea tehdä. Itse olen tekijänä melko suurpiirteinen. en mielelläni tee millimetrityötä. Kaupassa myydään paperisuikaleita, mutta itselläni on silppuri, jolla tulee mukavanlevyisiä ja silloin homma on aidosti kierrättämistä.
FIligraanitekniikka ei selvästikään ole tällä hetkellä muodissa, mutta joitain opaskirjoja on; itselläni on moniakin...
Yritän ehtiä laittaa työohjeita. Nyt on hieman tiukkaa ajasta vain juuri tällä haavaa... Muistuttele heinäkuussa, ellei ole tullut ohjeita :)