21.11.06

Joulukortteja






10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kortteja olet väsännyt. Mulla on joka päivä mielessä, mutta kun on niin monta muutakin juttua. Pitänee ihan ottaa kyllä kortinteko päivä, jotta saisi aikaiseksikin jotain. Onko tuo enkelikiiltokuva? Pitäis mielikuvituksen päästä valloilleen, mutta mistäs sitä sais. Pää ihan tyjänä ajatuksista kortteja tekemään.

KirsiMy kirjoitti...

Enkelit on kiiltokuvia. Meni vähän aikaa ennen kuin keksin, mitkä osat ja miten on tyylikästä leikata pois, että saa kivan 3D-enkelin. Lopulta onnistuin.

Tule meidän kanssa tekemään. Täällä on vähän liikaakin välillä ideoita.

junika kirjoitti...

Voi miten kauniita kortteja! Josko ensi jouluksi minäkin saisin innostettua itseni tekemään kortit itse? Täältä blogimaailmasta tarvittava inspiraatio saattaisi löytyäkin, kun näkee miten valtavan taitavia ja ahkeria kanssasisaret ovatkaan...

Hyvää Itsenäisyyspäivää ja loppuviikkoa!

KirsiMy kirjoitti...

Junika, kiva tavata sinut täälläkin :)
Tällaisten korttien tekemisestä on helppo aloittaa. Onko sulla tulostin? Jos, niin ostat vain paksuinta tulostuspaperia (tai ehkä se on ohutta kartonkia) ja teet tietokoneella hyvän joulun toivotuksia. A4:lle mahtuu kaksi (Kuvittelet arkin neljään kenttään ja kirjoitat ne hyvät joulut sinne oikeanpuoleisiin kenttiin. Vasemmanpuoleisiin kirjoitin Sinin ja Kirsin korttipaja ja tämän blogin osoitteen; se on vähän niin kuin huumoria.) Tulostat. Sitten otat hyviä geeliliimoja (esim. Stickles) ja korostat tekstiä niillä. Kuvat on pääosin toteutettu tässä decoupage-tekniikalla eli lautasliinat on jaettu niin, että vain ohut kuvakerros käytetään. Leikkasimme kuvat sopivan kokoisiksi ja sitten töpötellään liimaa alle ja päälle ja annetaan kuivua. Hyvää jälkeä ja helpolla.
Itse ostin ison putelin tuota decoupage-lakkaa. Vaikka sillä on hintaa, ajan oloon se tulee halvemmaksi. Käytämme sitä vähän siellä sun täällä muutenkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Tällähetkellä mulla ei ole tulostinta eikä aikaa... olen joskus askarrellut korttejakin ja kaikenlaista pientä.. se on ihanaa ja aikaa vievää. Sitä suorastaan uppoutuu ja siihen ei ole ajan puolesta varaa nyt, mutta muutoin se omistautuminen jollekin tuommoiselle olisi kovin tarpeellista.

Kiitti vinkeistä, josko mä ens vuoden aikana saan tulostimen hankituksi, niin kokeilen toteuttaa jotain kivaa...

-junika-

KirsiMy kirjoitti...

No, ei korttien tekoon mitään härveleitä tietenkään tarvita, Junika. Suosittuja ovat nuo ääriviivatarrat, joilla hyvänjouluntoivotuksista saa siistejä. Itse aina yritän myös tekstata tai kirjoittaa osan korteista kokonaan, mutta toistaiseksi en ole yltänyt tasolle, jota viitsisi esitellä.
Hyvät kimalleliimapullot kyllä periaatteessa riittävät tekstinkirjoittamiseen tai sitten tasakärkinen tussi tai kallografiakärki mustekynänvarteen...
Itse opettelin kamalan kauan sitten fraktuurakirjaimien kirjoittamista ystäväni mökillä vanha perheraamattu sylissäni liotellen varpaitani saunarannassa :) Myöhemmin olen lainaillut kirjastosta tekstauskirjoja.

Anonyymi kirjoitti...

Oi kuinka kauniita kortteja!

Nanne

KirsiMy kirjoitti...

Kiitos, Nanne.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kortteja! Itsekin teen lähes joka päivä yhden kortin ja nyt jo suunnittelen joulukorttien tekoa, keskellä kesä hellettä :o)

KirsiMy kirjoitti...

Olet siis ilmeisesti jouluihminen, Satu?
Tähän aikaan vuodesta kustantajat tekevät juuri joululehtiään :)